Tabela namirnica za bebu od deset meseci

Pobednik ovog meseca je definitivno hleb 🙂

Veliki spas mi je moja najbolja prijateljica u kući – pekarica za hleb. U njoj pečem hleb od raznih kombinacija braša, a ono što se pokazalo kao najbolja varijanta je hleb sa mešavinom integralnog, ražanog i belog brašna. Hleb za bebe ne bi trebalo soliti, ali ja ga solim veoma malo jer pekarica peče hleb od 700g koji moramo i mi odrasli da jedemo.  Da bih izbegla so, par puta sam ručno mesila hleb, ali to je zaista previše vremenski zahtevno za tako malu količinu koju beba pojede.

Hleb je takođe super stvar za vežbanje fine motorike. Sakupljajući mrve hleba beba vežba pincetni hvat, stimuliše razvoj mozga, vežba šaka-usta koordinaciju i uči da sama jede prstićima.

Evo namirnica koje su predviđene za uzrast bebe od 10 meseci:

Izvor informacija: Fejsbuk grupa "Zdrava hrana za naše bebe"
Izvor informacija: Fejsbuk grupa “Zdrava hrana za naše bebe”

Još uvek nismo isprobali sva ulja i sve semenke, sireve i mlečne proizvode još uvek odbija, a papriku koristimo kao odličan dodatak uz variva sa povrćem i mesom.

Povezane objave

Tabela namirnica za bebu od 11 meseci Konačno smo dočekale da isprobamo malo drugačije voćne kombinacije, posebno one sa malinom. 🙂 A veliku pobedu odneo je i kuvani kupus sa teletinom...

Osatvite komentar